Franjevci trećoredci glagoljaši

Škola animatora, obećanja i izbori u Mjesnom bratstvu Franjevačke mladeži u Belišću

Od 29. do 31. listopada 2021. godine u Belišću se održala IX. Škola animatora pod geslom: „Pouči me, Gospodine, da se Tvog držim Zakona i čuvat ću ga svim srcem“ te obećanja Frame Belišće pod geslom: „Ako živimo, Gospodinu živimo, i ako umiremo, Gospodinu umiremo“ (Rim 14, 8).

U petak 29. listopada, dok su se okupljali framaši Osječkog područnog bratstva, Područno vijeće održalo je redovnu jesensku skupštinu. Škola animatora započela je euharistijskim slavljem u 18 sati koju je predvodio fra Mislav Lukačević, a nakon koje se nastavio redovni program. Subota 30. listopada započela je jutarnjom molitvom nakon koje je uslijedilo predavanje Područnog vijeća u kojem nam je vijeće približilo kako biti kvalitetan animator. Svoje predavanje održao je i fra Ivan Crnković. Pod euharistijskim slavljem u 18 sati, koje je predvodio fra Matija Marijić, održan je i obred obećanja Frame Belišće. Uz 13 framaša koji su obnovili svoja obećanja, 11 framaša je po prvi puta dalo svoja obećanja da će po primjeru sv. Franje živjeti evanđelje i odazvati se na svaki poziv dobra. Po završetku euharistije svi smo se zajedno uputili na druženje i nastavak slavlja. Nedjelja 31. listopada bila je posljednji dan škole animatora. Fra Matija Marijić održao je duhovni nagovor nakon kojega je uslijedio završni rad po grupama te sveta misa koju je predvodio fra Gabrijel Bošnjak.

Dana 19. studenog održani su izbori Frame Belišće za novo mjesno vijeće. Za predsjednicu je izabrana Maja Korpar, za potpredsjednika Ivan Lasić, za voditeljicu formacije Klara Stanković, za tajnicu Antea Ana Alošinac te za blagajnika David Šipek. Članovi novoga vijeća svoje će službe u mjesnome bratstvu vršiti tijekom sljedećih godinu dana.

 

(tekst: Antea Ana Alošinac i Maja Korpar)