Franjevci trećoredci glagoljaši

Poruka Generalnog ministra povodom izlaska provincijala fra Branka Lovrića iz bolnice

 

Generalni ministar fra Amando Trujillo Cano je povodom izlaska provincijala fra Branka Lovrića iz bolnice uputio svoj braći Reda sljedeću poruku:

Draga braćo našega Reda,

uskrsli Gospodin dao vam mir!

Želim vas obavijestiti o zdravstvenom stanju fra Branka Lovrića, TOR, koji je preuzeo službu provincijala Provincije sv. Jeronima u Hrvatskoj nakon što je papa Franjo 11. ožujka fra Ivu Martinovića imenovao požeškim biskupom. Fra Branko je imao prometnu nesreću 27. ožujka, dok je putovao u jednu župu kako bi bio na raspolaganju vjernicima za sakrament pomirenja u njihovoj pripremi za Uskrs.  Fra Branko je, Bogu hvala, preživio nesreću i nitko drugi nije u nju bio uključen, ali je zadobio više ozljeda te je bilo potrebno da odmah bude prevezen u bolnicu. Dana 2. travnja premješten je u drugu bolnicu, u Zagreb, gdje je dva puta bio operiran, 4. i 17. travnja. Operacije su uspjele, ali su mu i rame i stopalo sada imobilizirani; trebat će čekati oko mjesec dana do početka fizikalne terapije. Može redovito komunicirati, ali mu je pokretljivost ograničena.

Molim vas da molite za njega  kako bi se uspješno oporavio i kako bi svoje sadašnje fizičke uvjete mogao podnositi strpljivo i u duhu vjere. Molimo i za one koji mu pomažu i brinu se za njega u ovom razdoblju trpljenja i teškoća.

Neka vas Gospodin blagoslovi i neka vas čuva!

Fra Amando Trujillo Cano, TOR