Franjevci trećoredci glagoljaši

Obećanja Frame u Belišću

Na euharistijskome slavlju u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću u subotu 7. studenoga 2020. g. održana je proslava obećanja Mjesnoga bratstva Franjevačke mladeži u Belišću. Tom je prilikom svoja obećanja obnovilo osam mladih, a prvi put ih je dalo devetero mladih. Za svoje su geslo ove godine izabrali riječi apostola Pavla Galaćanima: „Vi ste, braćo, na slobodu pozvani“ (Gal 5,13).

Euharistijskome slavlju predsjedao je fra Marko Neretljak, duhovni asistent Frame na nacionalnoj razini te područni i mjesni u Zagrebu, koji je u svojoj homiliji mladima naglasio važnost svjedočenja vlastite vjere i puta franjevačkoga poziva pozvavši ih na odgovoran kršćanski život. Obećanja je u ime Crkve i franjevačke obitelji primio fra Mirko Mišković, duhovni asistent belišćanske Frame. Na kraju euharistijskoga slavlja prigodnom riječju i zahvalom obratila se mjesna predsjednica Korina Sinković. Zbog trenutne epidemiološke situacije na samome slavlju ove godine nisu bili prisutni predstavnici drugih mjesnih bratstva Osječkoga područja, ali su sudjelovali predstavnici Nacionalnoga vijeća predvođeni predsjednicom Anom Matić. Sudjelovali su, također, predstavnici Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda, brojni simpatizeri Franjevačke mladeži te pojedini vjernici iz belišćanske župe. Euharistijsko su slavlje glazbeno animirali sami framaši.

Poslije euharistije održan je kratki domjenak koji su pripremili Samostan sv. Josipa u Belišću, Mjesno bratstvo Franjevačke mladeži te vjernici iz župe.