Franjevci trećoredci glagoljaši

Obećanja frame Kloštar Podravski

Veliki događaj koji najavljuje naslov zbio se 4. srpnja 2020. godine. Teo Mušura i ja, Mirko Armanda, zajedno s fra Markom Neretljakom zaputili smo se tog subotnjeg jutra ka Kloštru Podravskom kako bi prisustvovali slavlju te dali podršku svima koji su odlučili ponovno obećati da će se truditi živjeti po uzoru na svetog Franju Asiškog.

Nakon nešto više od polovice puta, zaustavili smo se u Ogulinu i posjetili fra Petra Grubišića koji nas je vrlo srdačno primio. Nakon razgledavanja, razgovora i ručka morali smo nastaviti put koji nas je brzo doveo do našeg početnog cilja. Stigavši u Kloštar smjestili smo se i okrijepili te posjetili roditelje fra Marina Matančića kod kojih smo se zadržali do probe koja se odvila sat vremena prije misnog slavlja kojim je predsjedao fra M. Neretljak, a koncelebrirali su fra Ivan Široki, župnik i duhovni asistent frame Kloštar Podravski, fra Vedran Kos, duhovni asistent frame Virovitica, i fra Filip Pušić, nacionalni duhovni asistent frame.

Nakon sveče euharistije s obredom Obećanja, uslijedilo je druženje i domjenak, a domaćini su izrazito brižno pazili da nikome ništa ne nedostaje. Sutra, u nedjelju, bili smo na jutarnjoj svetoj misi nakon koje smo prošetali mjestom i spremili se za povratak. Nakon svega, posebno bih istaknuo ugodnu atmosferu dobrodošlice i gostoprimstva koju smo iskusili kako među framašima tako i od župnika – fra Ivana, stoga mi je još više žao svih onih koji zbog različitih obaveza nisu mogli ići zajedno s nama.

Za kraj bih zahvalio svima na volji i brizi koju su nam iskazali te se nadam kako ćemo uskoro ponovno imati priliku prisustvovati jednom ovakvom, franjevačkom događaju.

Armanda, Mirko