Franjevci trećoredci glagoljaši

Nedjelja Dobroga Pastira u Gračanima

Četvrta vazmena nedjelja obilježena je slikom Isusa kao dobroga pastira, koja nas potiče na molitvu i promišljanje o duhovnim zvanjima, podsjećajući nas kako je Krist istinski poznavatelj svojega stada koje ljubi do kraja te, stoga, zavrjeđuje našu spremnost i otvorenost da, poput sluga u Kani Galilejskoj, „učinimo što god on kaže.“

Tom su prigodom fra Marko Neretljak i postulanti Patrik Mežnarić i Mirko Armanda sudjelovali na svečanim euharistijskim slavljima u župi sv. Mihaela u Gračanima na poziv tamošnjeg župnika fra Marina Matančića.

Fra Markova je homilija bila posebno usmjerena svim roditeljima potičući ih na odgoj djece u skladu s istinskim katoličkim vrjednotama. Nakon popričesne molitve Patrik je ukratko predstavio franjevački red, našu Provinciju te izgled samostanske svakodnevnice iznoseći svu dinamičnost i raznolikost redovničkog života. Mirko je potom progovorio o svom duhovnom pozivu gdje je istaknuo njegovu veličinu i ljepotu, ohrabrujući pritom sve prisutne, osobito mlade, da odvažno i ustrajno slijede Božji glas u svojim životima.

Po završetku svetih misa, postulanti su okupljenim vjernicima podijelili straničnjake (bookmarkere) koje su sami izradili posebno za ovu priliku.