Franjevci trećoredci glagoljaši

Naši odgajanici u posjeti župnoj zajednici u Popovači

Na sedmu vazmenu nedjelju 16. svibnja 2021. g. postulanti Mirko Armanda i Patrik Mežnarić zajedno s odgojiteljem fra Markom Neretljakom sudjelovali su na euharistijskim slavljima u župi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, na poziv tamošnjeg upravitelja župe, vlč. Ivana Petrovića.

Na početku svete mise vlč. Ivan je pozdravio sve okupljene i zahvalio fra Marku na odazivu.

Fra Marko je, između ostaloga, u homiliji istaknuo da nije dovoljno samo krstiti se, nego je potrebno živjeti i svjedočiti vjeru te na taj način pokazati da se vjera najbolje ostvaruje u ljubavi i međusobnoj povezanosti. Tako živeći svoju vjeru, bolje ćemo upoznati onoga koji nam daje život vječni.

Nakon popričesne molitve Patrik je ukratko predstavio Treći samostanski red sv. Franje i život u samostanskoj zajednici. Mirko je govorio o svom duhovnom pozivu i kako se on razvijao tijekom njegova odrastanja. Poseban je naglasak stavio na sv. Franju, njegovu jednostavnost, skromnost i poniznost. Ohrabrio je i sve mlade da odgovore na Gospodinov poziv citirajući Ps 23: „Stazama pravim on me upravlja.“ Pozvao je sve, a posebno roditelje, da mole za sveta svećenička i redovnička zvanja.

Fra Marko je zahvalio svima okupljenima i župniku na gostoprimstvu i otvorenosti srca te ih potaknuo da pošalju nekoga kandidata i u našu Provinciju. Mirko i Patrik su podijelili straničnjake koje su izradili za ovu priliku.